Anunt! Daca iti place continutul acestui site, te invit sa ma urmaresti in continuare pe www.monicamiron.ro Acesta este noul meu site, in care vei putea citi noile articole de blog si vei fi la curent cu noile servicii oferite! Multumesc!
Terapia CranioSacrala

Terapia CranioSacrala (3)

Marți, 25 Mai 2021 09:43

Alinierea dintilor si postura

Scris de

 

Exista o legatura intre alinierea dintilor si postura. Chiar daca la prima vedere s-ar putea sa ridici din spranceana si sa te intrebi: "Cum adica?", eu te invit sa citesti acest articol ca sa afli mai multe despre muscatura si postura. 

Coloana vertebrala este centrul de comunicare intre creier si restul corpului. In Sanskrita, denumirea de coloana vertebrala este derivata de la muntele sacru Meru, care este considerat axa Pamantului. La fel, coloana vertebrala este axa corpului.

Prin actiunea conexiunilor neuronale, toate emotiile, senzatiile, miscarile, experientele, functionarea organelor si chiar respiratia trec prin coloana vertebrala. Atunci cand exista blocaje, postura coloanei nu mai este neutra in transmiterea informatiilor si apar probleme cauzatoare de durere. Postura functionala este caracterizata prin absenta durerii, tonus muscular normal si armonie structurala. Postura nefunctionala inseamnă durere, distonie musculara, contractii musculare anormale, lipsa de echilibru si dizarmonie structurala.

Care este legatura dintre muscatura/ alinierea dintilor si postura?

Sâmbătă, 20 Martie 2021 17:07

Sciatica - Tratament cu Terapia CranioSacrala

Scris de

Suferiti de dureri de spate? De dureri care se lasa pe un picior, pana la amortirea lui? Daca raspunsul este da, este posibil sa suferiti de sciatica.

"Sciatica este denumirea utilizata pentru a descrie durerea la nivelul piciorului determinata de iritarea si/sau compresia nervului sciatic. Nervul sciatic este cel mai mare nerv din organism, fiind alcatuit prin unirea fibrelor din 5 radacini nervoase situate la nivelul coloanei vertebrale, atat din segmentul lombar (incepand de la L4), cat si sacral (pana la S3), traiectul sau fiind pana in calcai. Exista 2 nervi sciatici, fiecare pe cate un picior. Durerea din sciatica este o durere care porneste din partea de jos a spatelui, radiaza spre fesa si traverseaza intreg piciorul, insa nu orice durere de spate sau orice durere care radiaza de-a lungul piciorului inseamna sciatica." Citeste mai mult despre aceasta problema, cauze, simptomatologie in dictionarul de afectiuni.

Printre tipurile de tratament se numara si Terapia CranioSacrala deoarece ofera o alternativa non-invaziva, fara meditatie. In unele cazuri s-au putut evita operatiile chirurgicale printr-un plan customizat de sesiuni de terapie CranioSacrala care vor facilita eliberarea energiilor neprocesate constient/nerezolvate din corp. Acestea se manifesta, de exemplu, prin tensiuni si spasmicitate a unor grupuri de muschi de langa coloana vertebrala care pun presiune pe nervul sciatic determinand dureri in spate si in picior/picioare. Terapia CranioSacrala va ajuta la realinierea coloanei vertebrale in pozitia corecta ameliorand presiunea pe radacinile nervilor spinali. 

 "Este dincolo de intelegerea mea cum ceva atat de bland poate avea rezultate atat de puternice." (sursa: necunoscuta)

Problemele emotionale si cele de sanatate mentala au luat amploare o data cu pandemia. Pe un fond generalizat de frica, lipsa de miscare, socializare scazuta, timp petrecut mai mult in fata calculatoarelor, telefoanelor si televizoarelor,  a crescut numarul persoanelor care sufera de depresie, anxietate, insomnii, atacuri de panica, boli cauzate de stres. 

Ritm cardiac accelerat. Dificultati de respiratie. Nervozitate. Umeri tensionati. Maini tremurande. Palpitatii. Dureri de stomac. Agitatie. Durere. Plans din senin. Disperare. Neliniste. Nopti albe. Cosmaruri. Stagnare. Greutate in corp. Lipsa de putere. 

Cand stresul si anxietatea "locuiesc" in corp, creaza o cale sigura catre o destabilizare in liniste, fara semnale evidente. Nivelul ridicat de cortizol suprima sistemul imunitar, care nu mai are aceeasi abilitate de a lupta cu factorii nocivi din mediu si cu bolile existente. Cercetatorii afirma ca 60% din bolile umane sunt datorate stresului. Printre problemele cauzate de stres si anxietate se numara: bolile de inima, presiune arteriala ridicata, cresterea in greutate, scaderea densitatii osoase, durerile cronice, problemele digestive, depresia si problemele de sanatate mentala. Din fericire, exista mai multe solutii de combatere a stresului astfel incat starea de bine fizica si emotionala sa fie refacute. Medicina holistica ofera alternative, iar una dintre acestea este Terapia CranioSacrala, o terapie manuala, blanda care sustine corpul in mecanismul interior de vindecare. 

Terapie CranioSacrala & Terapii prenatale si postnatale

Numele meu este Monica Miron, sunt specialist in terapia CranioSacrala si educator in psihologia prenatala si postnatala.

Te invit sa afli mai multe despre mine si serviciile oferite.