Anunt! Daca iti place continutul acestui site, te invit sa ma urmaresti in continuare pe www.monicamiron.ro Acesta este noul meu site, in care vei putea citi noile articole de blog si vei fi la curent cu noile servicii oferite! Multumesc!

Nicio calatorie in viata nu poate fi la fel de provocatoare ca nasterea. Cele mai multe nasteri, din fericire, nu au complicatii, totusi, in unele cazuri pot aparea probleme si bebelusii trebuie ajutati prin diverse proceduri (ex. forceps, extractie cu ventoza sau cezariana) necesare pentru a le salva vietile. Chiar si o nastere naturala poate fi un eveniment stresant pentru un copil. Tensiunile datorate pozitiei copilului in uter (mai ales in ultimele luni), impreuna cu evenimentele din timpul procesului de nastere pot genera dificultati ulterioare. Toate aceste tensiuni si presiuni asupra capului si a intregului corp se imprima in sistenul nervos al bebelusului. 

Terapiile manuale blande pentru bebelusi sunt benefice atunci cand exista (au existat): 

  • Forme asimetrice ale capului (ex. plagiocefalie) sau fata/maxilar si torticolis
  • Fren labial si lingual
  • Nastere asistata medical (forceps, vacuum, cezariana), cu traumatism/ranire la nastere, foarte scurta sau foarte lunga
  • Nastere prematura sau un timp indelungat de spitalizare la Terapie Intensiva
  • Complicatii in timpul sarcinii
  • Dificultati la alaptare sau hranire cu biberonul
  • Stari emotionale intense (plange mult, tresare des, speriat/a, furios/furioasa, iritat/a, nu este confortabil/a in corp, se simte deconectat/a)
  • Probleme legate de somn
  • Probleme digestive (constipatie, varsaturi, salivare excesiva, reflux, colici)
  • Inainte/dupa proceduri medicale (operatie fren, alte proceduri medicale)
  • Probleme congenitale sau neurologice 

Prima sesiune de terapie. La ce sa va asteptati de la o sesiune de terapie.

Intalnirea initiala include un istoric al sarcinii si povestea nasterii, o evaluare blanda si tratament. Tratamentul include o serie de tehnici din Terapia CranioSacrala si Osteopatie.

Terapia este foarte blanda si implica un contact usor al mainilor mele cu corpul bebelusului pentru a asculta ritmurile interne subtile. S-ar putea sa tin mainile pe partea inferioara a coloanei vertebrale, pe gat, burta, cap sau in alte locuri. Pot lucra cu el sau ea in timp ce bebelusul este alaptat/ hranit cu biberonul sau in timp ce il tineti in brate sau in timp ce el/ea doarme. Uneori bebelusii pot sa adoarma in timpul tratamentului , dar se poate intampla ca acestia sa elibereze emotii sau sa planga in timpul tratamentelor. Tehnicile terapiei sunt foarte blande si nu provoaca durere. Confortul emotional si fizic al bebelusului și al parintilor este prioritar pentru mine.

Sesiunea dureaza aproximativ o ora, in care sa existe momente de tratament si de pauza. 

Dupa o sesiune: schimbarile care apar in organism in urma tratamentului tind sa dureze aproximativ 24 de ore pentru a se integra. 

 

Beneficii 

Rezultatele variaza de la un bebelus la altul, dar un singur tratament ii poate ameliora cateva din simptomele lor. Majoritatea bebelusilor experimenteaza imediat rezultate vizibile

  • Bebelusul pare mai calm, mai asezat, mai putin tensionat, mai vocal si mai interactiv.
  • Imbunatatirea confortului (de ex. mai putin plans)
  • Imbunatatirea gazelor, refluxului, colicilor, mai putin sughit etc
  • Mai putina aversiune orala (refuzul sanului/biberonului) – mai puține gaguri si arcuire, mai dispus/a sa suga la san.
  • Imbunatatirea lactatiei / capacitatii de a suge.
  • Imbunatatirea miscarilor gatului. 
  • Imbunatatirea capacitatii de a misca limba sau de a deschide maxilarul.

De cate sesiuni este nevoie? Acest aspect depinde de sistemul nervos al bebelusului si de simptomele care sunt prezente. De multe ori se observa schimbari majore dupa prima sesiune. De cele mai multe ori este nevoie cateva tratamente (o data pe saptamana) pentru a rezolva problema. Indicat ar fi ca bebelusul sa fie adus la terapie o data la 2-3 luni in primul an de viata.

 

Ideal ar fi ca mama sa primeasca si ea o sesiune de terapie CranioSacrala. 

Cum pot face o programare? Printr-un telefon (SMS & WhatsApp) la nr. 0724877088, Luni-Vineri 10:00-19:00

Intrebari si raspunsuri - Daca mai ai nevoie de alte informatii, poti intra pe pagina de Intrebari si raspunsuri sau ma poti contacta la numarul de telefon mentionat mai sus. Multumesc!

Detalii organizatorice

Unde?

Sesiunile se organizeaza la cabinetul din Piatra Neamt, judetul Neamt sau la domiciliul bebelusului. Pentru mai multe informatii, te rog sa ma contactezi.

Cand?

Te rog sa ma contactezi pentru a stabili o programare a sesiunii de Terapie CranioSacrala. Telefon, SMS & WhatsApp: 0724877088. Luni-Vineri: 10:00-19:00

Preturi

O sesiune de terapie costa 125 lei.

Terapie CranioSacrala & Terapii prenatale si postnatale

Numele meu este Monica Miron, sunt specialist in terapia CranioSacrala si educator in psihologia prenatala si postnatala.

Te invit sa afli mai multe despre mine si serviciile oferite.