Anunt! Daca iti place continutul acestui site, te invit sa ma urmaresti in continuare pe www.monicamiron.ro Acesta este noul meu site, in care vei putea citi noile articole de blog si vei fi la curent cu noile servicii oferite! Multumesc!

 

In sarcina, corpul trece prin multe schimbari, intr-un interval de timp relativ scurt. Aceste schimbari nu sunt intotdeauna confortabile pentru mama si adesea femeile experimenteaza disconfort fizic in timpul sarcinii. Simptomele pot include greturi prelungite de dimineata, dureri de spate si pelvine, dificultati de respiratie, reflux gastric, dureri de cap si modificari posturale. 

Terapia Craniosacrala poate ajuta in mod eficient la ameliorarea acestor simptome prin eliberarea tensiunilor din tesuturile moi. In interiorul corpului organele isi vor gasi mai mult spatiu pentru functionarea corespunzatoare. Se pot relaxa presiunile intrauterine, facand mai mult spatiu pentru bebelus/ bebelusi pentru a intra intr-o pozitie optima pentru nastere. 

Ce este terapia Craniosacrala

Terapia Craniosacrala este o terapie manuala, blanda, non-invaziva si puternica, care aduce beneficii sanatatii intregului corp, trateaza o multitudine de afectiuni si este eficienta pentru sugari, copii si adulti. Desi terapeutul foloseste o atingere foarte usoara, pentru corp este profund transformatoare si vindecatoare atat fizic, emotional, mental si spiritual. Puteti citi mai multe aici.

Cum se simte?  

O sedinta de TCS are loc intr-un cadru linistit, in care mama si copilul/copiii din burtica se odihnesc pe o masa de masaj in pozitia cea mai confortabila pentru ea/ei. De obicei va sta intr-o pozitie sigura si relaxanta, corespunzatoare pentru trimestrul de sarcina in care se afla. Folosind o atingere usoara – in general, nu mai mult decat greutatea unei monede– voi monitoriza ritmul lichidului care circula prin sistemul nervos central al viitoarei mame si al copilului pentru a detecta potentialele dezechilibre. Tehnicile manuale delicate sunt apoi folosite pentru a elibera orice tensiuni care ar putea afecta fie viitoarea mama, fie copilul. O sesiune poate dura de la 60 minute la 120 minute. Rezultatul este un sistem nervos central care este mai liber de restrictii si un organism care este mai capabil sa revina la cele mai mari niveluri de sanatate si performanta.

In timpul unei sesiuni, mamele simt ca corpul si mintea lor se relaxeaza profund. De multe ori aceasta experienta ajuta mamele sa se conecteze spontan cu copilul/ copiii din burtica, iar acest lucru favorizeaza relatia de atasament din sarcina si dupa nastere.

Beneficii pentru mama si copil

1. Diminuarea durerii si al disconfortului la nivelul muschilor, ligamentelor si oaselor

Pe masura ce corpul se schimba pentru a gazdui bebelusul/ bebelusii in crestere in interiorul uterului, corpul se confrunta cu noi tensiuni atat asupra muschilor, cat si asupra oaselor. Ca urmare pot aparea dureri si disconfort general. Tehnicile blande ajuta la reducerea acestor dureri si o ajuta  pe femeia insarcinata sa se bucure de sarcina intr-o dispozitie mai relaxata si mai fericita. 

Presiunea suplimentara asupra muschilor spatelui, datorata cresterii in greutate a bebelusului si a mamei, poate duce la dureri sciatice la nivelul picioarelor sau dureri severe de spate. Terapia Craniosacrala va sustine capacitatea muschilor de a functiona corect. Cu tonusul muscular imbunatatit in jumatatea inferioara si superioara a spatelui, tensiunile la nivelul nervilor sunt reduse si durerile de spate si sciatice sunt ameliorate. In mod similar, se va vedea efectul si asupra picioarelor.

2. Sprijina corpul sa faca fata schimbarilor fizice si sustine sistemul imunitar

Terapia Craniosacrala ajuta organele abdomenului sa sa se adapteze la lipsa de spatiu, sa mentina un flux sanguin bun, sa permita organelor sa se miste corect in interiorul corpului si sa elibereze tensiunile fasciale care se pot dezvolta intre organele invecinate. 

Restrictiile musculare pot pune presiune pe arterele si venele din corp, reducand fluxul de sange in trunchi sau picioare. Atunci cand tehnicile diafragmei sunt aplicate in aceste zone, tonusul muscular scade si permite imbunatatirea fluxului sanguin in jurul corpului, in special catre tractul digestiv si uter. Asadar, pe langa faptul ca se va simtiti mai plina de energie si mai relaxata in urma tratamentului, va beneficia si bebelusul de un flux de sange, nutrienti si de oxigen imbunatatit.

In timpul sarcinii, corpul mamei daruieste tot surplusul de energie pentru a proteja si a oferi cele mai optime conditii pentru bebelusul/bebelusii in crestere. Atat de mult incat adesea sistemul imunitar al mamei (care ne protejeaza si lupta impotriva bolilor si bolilor) poate deveni mai putin eficient. Tratamentul imbunatateste si mentine un nivel ridicat de energie si eficacitate pentru sistemele defensive ale organismului. Acest lucru o ajuta pe mama sa se descurce mai bine cu timpul de iarna, cand racelile, febra si alte boli (sezoniere) sunt mai susceptibile sa o afecteze.

3. Sustine pregatirea corpului mamei si a corpului bebelusului/bebelusilor pentru pozitionarea optima in procesul de nastere

Fie un tratament regulat de terapie Craniosacrala in timpul sarcinii, fie un tratament intensiv in ultimele doua luni, poate ajuta la pregatirea corpului mamei pentru nastere. De asemenea, faciliteaza pozitionarea optima a bebelusului. Prin reducerea tensiunilor din muschii pelvini si ai planseului pelvian, nasterea copilului devine un eveniment mai usor si mai putin stresant din punct de vedere fizic pentru mama.

4. Ajuta la obtinerea unui echilibru emotional

Noul rol de mama vine cu bucurii dar si cu anxietate, teama, stres, provocari emotionale in familie, la locul de munca. In timpul sesiunilor de terapie discutam despre aceste provocari emotionale, despre cauzele lor si cum se integreaza "povestea emotiilor" in cadrul mai amplu. Eliberand povestea emotionala, simptomatologia asociata se diminueaza considerabil. 

Te ajuta sa procesezi problemele fizice si emotionale din propria ta trauma de la nastere sau de la nasterea anterioara, intr-un mod care lasa spatiu pentru ca noua sarcina si nastere sa fie traite diferit.

5. Faciliteaza conexiunea si atasamentul dintre mama-copil/copii

Creeaza un cadru sacru in care sa fii sustinuta si sa te poti conecta la modul cel mai profund cu bebelusul/bebelusa ta. 

De cate sesiuni este nevoie? 

Nu este de mirare ca viitoarele mame si bebelusii raspund atat de favorabil la Terapia CranioSacrala. Chiar si o singura sedinta o poate ajuta pe viitoarea mama si bebelusul/ bebelusii sa obtina beneficii nepretuite. Sesiunile suplimentare pot extinde si consolida rezultatele. Vom dezvolta un plan de tratament care sa corespunda nevoilor si obiectivelor mamei si al bebelusului/bebelusilor.

Costul unei sesiuni de Terapie CranioSacrala in sarcina: 120 lei

Sesiunile se pot organiza in cabinet sau la domiciliu.

Cum pot face o programare? Printr-un telefon (SMS & WhatsApp) la nr. 0724877088, Luni-Vineri 10:00-19:00

Intrebari si raspunsuri - Daca mai ai nevoie de alte informatii, poti intra pe pagina de Intrebari si raspunsuri sau ma poti contacta la numarul de telefon mentionat mai sus. Multumesc!

Detalii organizatorice

Unde?

Sesiunile se organizeaza la cabinetul din Piatra Neamt, judetul Neamt. In cazul in care pacientul nu se poate deplasa, terapia se va desfasura la domiciliul pacientului

Cand?

Te rog sa ma contactezi pentru a stabili o programare a sesiunii de Terapie CranioSacrala. Telefon & WhatsApp: 0724877088.

Preturi

O sesiune de terapie costa 145 lei.

Terapie CranioSacrala & Terapii prenatale si postnatale

Numele meu este Monica Miron, sunt specialist in terapia CranioSacrala si educator in psihologia prenatala si postnatala.

Te invit sa afli mai multe despre mine si serviciile oferite.