Anunt! Daca iti place continutul acestui site, te invit sa ma urmaresti in continuare pe www.monicamiron.ro Acesta este noul meu site, in care vei putea citi noile articole de blog si vei fi la curent cu noile servicii oferite! Multumesc!

Terapia CranioSacrala este o terapie manuala blanda, dar profund vindecatoare, care stimuleaza capacitatea naturala a corpului de auto-corectie si auto-vindecare.
"Presiunea mainilor determina izvoarele vietii sa curga." (T.N.)

Ce este Terapia CranioSacrala?

Terapia CranioSacrala este o terapie foarte practicata pe tot globul si recunoscuta pentru beneficiile sale. A fost dezvoltata de dr. John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975-1983, unde a fost profesor de biodinamica si cercetator clinic. Este o terapie manuala, folosind atingeri blande de numai cinci grame, fara riscuri, in care se lucreaza la nivelul fasciei si al membranelor meningeale pentru sprijinirea sistemul craniosacral.  

Cum functioneaza Terapia CranioSacrala?

Numele "craniosacral" din denumire ne duc cu gandul la oasele craniene (cranio) si osul sacru (sacral). Asa cum exista sistem digestiv sau osos, exista si un sistem craniosacral (format dintr-un sistem membranos numit meninge, lichid cerebrospinal si structurile din interiorul sistemului membranos care controleaza producerea si curgerea acestui lichid).

Lichidul cerebrospinal (ce hraneste si protejeaza creierul si maduva spinarii) are un puls ritmic ce poate fi simtit si palpat in orice os sau tesut.

In timp ce pacientul sta intins pe masa de masaj, imbracat in haine lejere, practicianul foloseste o atingere usoara conectandu-se cu pulsul craniosacral, evalueaza unde sunt restrictii in corp si aplica tehnicile pentru obtinerea corectiilor si eliberarea tensiunilor, stimuland procesul natural al corpului de autovindecare.

Cand un terapeut isi aseaza usor mainile pe pacient, in timpul unei sesiuni de terapie, le foloseste ca instrumente de ascultare, asa cum un consilier iti asculta cuvintele. Corpul pacientului raspunde la aceasta atingere prima data prin propria lui ascultare. In acel spatiu de liniste si de ascultare profunda, corpul, prin Medicul Interior, incepe sa colaboreze cu practicianul oferindu-i informatii despre nevoile acestuia, despre blocajele fizice, emotionale si energetice si despre felul in care experientele de viata s-au imprimat in corp. 

In Terapia CranioSacrala, terapeutul lucreaza cu pacientul ca intreg, respectiv cu corpul, cu mintea si emotiile si cu spiritul.

Caror probleme de sanatate se adreseaza?

Cine poate beneficia de Terapia CranioSacrala? Aceasta terapie este benefica la toate varstele de la nou-nascuti (din primele ore de viata), bebelusi, copii, gravide, adulti, varstnici.

In acest moment pot oferi terapii CranioSacrale pentru copii peste 7 ani, adulti si batrani. 

Cine nu poate beneficia de aceasta terapie?

In putine cazuri, terapia CranioSacrala nu este recomandata. Printre acestea se numara: presiune intracraniana ridicata, accident vascular acut recent (recomandata dupa 2-3 luni), anevrism cerebral, fracturi craniene recente, hemoragie cerebrala, herniatie a bulbului rahidian, anestezie epidurala recenta (recomandata dupa 2 saptamani), scurgere a lichidului cerebrospinal, spina bifida (mielomeningocel), malformatia Arnold Chiari.

Daca aveti neclaritati cu privire la conditia dumneavoastra, cereti sfatul unui medic inainte de a primi o sedinta de terapie CranioSacrala. Efectuata de un terapeut certificat, terapia Cranio-Sacrala nu va actiona niciodata impotriva a ceea ce doreste corpul tau sa faca.Terapeutul CranioSacral nu va diagnostica si nu va recomanda tratament medicamentos sau intreruperea unui tratament medicamentos.  

Cat dureaza o sesiune de tratament? In jur de 60-90 minute, in functie de nevoile pacientului. Prima sesiune cuprinde si evaluarea pacientului si va dura intre 70-100 minute. 

De cate sedinte voi avea nevoie? Fiecare organism este diferit in modul in care si-a construit strategiile de supravietuire si de rezistenta, in care se deschide catre vindecare.  Am constatat din practica ca este necesar un minim de 3 sedinte la o saptamana departare pentru a favoriza capacitatea de auto-vindecare a organismului si de recuperare a energiei vitale. 

Cum pot face o programare? Printr-un telefon (SMS & WhatsApp) la nr. 0724877088, Luni-Vineri 10:00-19:00

Intrebari si raspunsuri - Daca mai ai nevoie de alte informatii, poti intra pe pagina de Intrebari si raspunsuri sau ma poti contacta la numarul de telefon mentionat mai sus. Multumesc! 

Care sunt beneficiile Terapiei CranioSacrale?

Detalii organizatorice

Unde?

Sesiunile se organizeaza la cabinetul din Piatra Neamt (zona Scoala nr, 3), judetul Neamt. In cazul in care pacientul nu se poate deplasa, terapia se va desfasura la domiciliul pacientului

Cand?

Te rog sa ma contactezi pentru a stabili o programare a sesiunii de Terapie CranioSacrala. Telefon, SMS & WhatsApp: 0724877088. Luni-Vineri: 10:00-19:00

Preturi

Sesiunea de terapie costa 125 lei.

Terapie CranioSacrala & Terapii prenatale si postnatale

Numele meu este Monica Miron, sunt specialist in terapia CranioSacrala si educator in psihologia prenatala si postnatala.

Te invit sa afli mai multe despre mine si serviciile oferite.