Terapia CranioSacrala este o terapie manuala blanda, dar profund vindecatoare, care stimuleaza capacitatea naturala a corpului de auto-corectie si auto-vindecare.
"Presiunea mainilor determina izvoarele vietii sa curga." (T.N.)

Ce este Terapia CranioSacrala?

Terapia CranioSacrala este o terapie foarte practicata pe tot globul si recunoscuta pentru beneficiile sale. A fost dezvoltata de dr. John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975-1983, unde a fost profesor de biodinamica si cercetator clinic. Este o terapie manuala, folosind atingeri blande de numai cinci grame, fara riscuri, in care se lucreaza la nivelul fasciei si al membranelor meningeale pentru sprijinirea sistemul craniosacral.  

Cum functioneaza Terapia CranioSacrala?

Numele "craniosacral" din denumire ne duc cu gandul la oasele craniene (cranio) si osul sacru (sacral). Asa cum exista sistem digestiv sau osos, exista si un sistem craniosacral (format dintr-un sistem membranos numit meninge, lichid cerebrospinal si structurile din interiorul sistemului membranos care controleaza producerea si curgerea acestui lichid).

Lichidul cerebrospinal (ce hraneste si protejeaza creierul si maduva spinarii) are un puls ritmic ce poate fi simtit si palpat in orice os sau tesut.

In timp ce pacientul sta intins pe masa de masaj, imbracat in haine lejere, practicianul foloseste o atingere usoara conectandu-se cu pulsul craniosacral, evalueaza unde sunt restrictii in corp si aplica tehnicile pentru obtinerea corectiilor si eliberarea tensiunilor, stimuland procesul natural al corpului de autovindecare.

Cand un practican isi aseaza usor mainile pe pacient, in timpul unei sesiuni de terapie, le foloseste ca instrumente de ascultare, asa cum un consilier iti asculta cuvintele. Corpul pacientului raspunde la aceasta atingere prima data prin propria lui ascultare. In acel spatiu de liniste si de ascultare profunda, corpul, prin Medicul Interior, incepe sa colaboreze cu practicianul oferindu-i informatii despre nevoile acestuia, despre blocajele fizice, emotionale si energetice si despre felul in care experientele de viata s-au imprimat in corp. 

In Terapia CranioSacrala, practicianul lucreaza cu pacientul ca intreg, respectiv cu corpul, cu mintea si emotiile si cu spiritul.

Caror probleme de sanatate se adreseaza?

Cine poate beneficia de Terapia CranioSacrala? Aceasta terapie este benefica la toate varstele de la nou-nascuti (din primele ore de viata), bebelusi, copii, gravide, adulti, varstnici.

In acest moment pot oferi terapii CranioSacrale pentru copii peste 7 ani, adulti si batrani. 

Cine nu poate beneficia de aceasta terapie?

In putine cazuri, terapia CranioSacrala nu este recomandata. Printre acestea se numara: presiune intracraniana ridicata, accident vascular acut recent (recomandata dupa 2-3 luni), anevrism cerebral, fracturi craniene recente, hemoragie cerebrala, herniatie a bulbului rahidian, anestezie epidurala recenta (recomandata dupa 2 saptamani), scurgere a lichidului cerebrospinal, spina bifida (mielomeningocel), malformatia Arnold Chiari.

Daca aveti neclaritati cu privire la conditia dumneavoastra, cereti sfatul unui medic inainte de a primi o sedinta de terapie CranioSacrala. Efectuata de un terapeut certificat, terapia Cranio-Sacrala nu va actiona niciodata impotriva a ceea ce doreste corpul tau sa faca.

Terapeutul CranioSacral nu va diagnostica si nu va recomanda tratament medicamentos sau intreruperea unui tratament medicamentos.  

Cat dureaza o sesiune de tratament? Intre 45-90 minute, in functie de nevoile pacientului

Care sunt beneficiile Terapiei CranioSacrale?

Ce spun pacientii

Lili L.
Am participat la sesiuni de terapie craniosacrala cu Monica Miron si au fost experiente unice, care mi-au adus o stare de bine fizica si emotionala. Am facut eu si sotul meu si suntem foarte multumiti de rezultat. Recomandam cu mare incredere serviciile oferite de Monica, o persoana sensibila, atenta la nevoile pacientului si cu multa rabdare. Multumim din suflet, Monica!😘😘🌹
Catalina Z.
Terapia cu Monica a adus mai multa blandete in viata mea, mi-a readus aminte sa pun iubirea mai presus de orice si mi-a activat simturi de care nu eram constienta. Am simtit din prima o conexiune puternica cu ea, ca si cum era menit sa fac cu ea aceasta terapie care pentru mine a batut cu mult alte tipuri de Terapii. De fapt, cred ca este blandetea Monicai si felul in care trateaza lucrurile, astfel incat ai impresia ca faci mai multe Terapii intr-una. Iar felul in care lucreaza cu punctele cheie din corp mi-au adus prezenta si “revigorare”. Recomand, m as reintoarce la ea macar in fiecare saptamana.
Adina R.
Am avut norocul sa pot participa la terapiile facute de Monica. Inițial eram speriata, era prima experiență si nu stiam ce ma asteapta, insa glasul ei m-a liniștit si am participat la mai multe sedinte de terapie cranio-sacrale. Sunt experiente unice, diferite de la o sedinta la alta, iar cuvintele nu pot exprima ceea ce se simte. Recomand din suflet si astept nerăbdatoare urmatoarea sedinta!
Vasile V.
Este ceva unic pt fiecare persoana, noi am fost placut impresionati, recomandam aceasta terapie. Aveti puterea de a incerca, merita!
Alina Maria
Recomand cu drag! De fiecare data am primit indrumari pe care le-am simțit conectate cu întrebarile mele. That kind of "one in a milion" person.
Doina D
Multumesc Monica pentru informatiile relevate. A fost o adevarata placere "intalnirea" cu tine, mesajele transmise au fost concise, clare, interpretarea cu lux de amanunte!
Otilia P.
Monica is an amazing intuitive Lady and a kind and warm Soul I had beautiful interactions with her since we connected "by chance" - but we all know there is no such thing, right?

Detalii organizatorice

Unde?

Sesiunile se organizeaza la cabinetul din Pangarati, judetul Neamt. In cazul in care pacientul nu se poate deplasa, terapia se va desfasura la domiciliul pacientului

Cand?

Te rog sa ma contactezi pentru a stabili o programare a sesiunii de Terapie CranioSacrala. Telefon & WhatsApp: 0724877088.

Preturi

Prima sesiune de terapie costa 100 lei. Urmatoarele sesiuni costa 80 lei/sesiune. Se ofera reducere pentru pachetul de 3 sesiuni (220 lei), 5 sesiuni (370 lei) si 7 sesiuni (520 lei). O data pe luna, ofer o sesiune cu gratuitate sau troc pentru o persoana care are o situatie financiara precara.