Anunt! Daca iti place continutul acestui site, te invit sa ma urmaresti in continuare pe www.monicamiron.ro Acesta este noul meu site, in care vei putea citi noile articole de blog si vei fi la curent cu noile servicii oferite! Multumesc!
Miercuri, 09 Decembrie 2020 12:42

Filmul "De partea celalata a geamului"

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

In calatoria de la preconceptie la primii 3 ani de viata exista triada mama-tata-copil, in care fiecare joaca un rol la fel de important. Din pacate in societatea actuala rolul tatalui este mult diminuat, acesta fiind pus dupa un paravan, fiind un observator "de partea celalta a geamului". Cred ca aveti in minte secventa cu tatii care isi priveau copiii aflati in salonul comun, din spatele unui geam, dornici sa aiba prima interactiune cu ei. 

Astazi am decis sa creez o noua categorie pe blog, numita Nasterea unui tata (m-am gandit la titlul cartii Nasterea unei mame) in care voi aduce informatii, review-uri carti & filme si interviuri despre aspectele psiho-emotionale ale calatoriei in rolul de tata. 

Incep cu recomandarea filmului The other side of the glass, un film despre schimbarea credintei ca barbatii sunt observatori inactivi al procesului nasterii. Sistemul medical trebuie sa protejeze in timpul unei nasteri triada mama-tata-copil. Tatii se simt lipsiti de putere in spital atunci cand se naste copilul si de cele mai multe ori nu au un cadru in care sa vorbeasca despre experinta prin care au trecut. Tatii care participa la nastere se simt ca intr-o zona de lupta si nu sunt pregatiti sa asiste la potentialele abuzuri fata de mama si copil din sistemul medical. 

A fi de partea cealalta a geamului ("on the other side of the glass") este o forma de a exprima o rana interioara dobandita in urma unei experiente de nastere din "zona de razboi". Frica, lipsa de putere si de resurse si singuratatea sunt specifice acestei zone de razboi, la nivel personal. Ceea ce este la nivel personal se rasfranze la nivel global. Ne dorim o societate viitoare bazata pe incredere, siguranta, valorizare, imputernicire sau "zone de razboi"? Caci felul in care se nasc acum copiii vorbeste de evolutia umanitatii. 

"Filmul le cere barbatilor sa creeze modul lor de a trai/intelege nasterea si astfel sa fie parte din miscarea de a reforma sistemul medical de nasteri. Sa ceara spitalelor sa foloseasca practici medicale bazate pe studii si sa protejeze nevoia de atasament intre mama si copil....Tatii sunt sfatuiti sa lupte pentru nasteri blande, un fel de miscare de a merge la razboi pentru pace. In ultimul rand filmul ii roaga pe barbati sa fie activi si asumati in protejarea copiilor lor - si a altora- devenind modele de lideri in oprirea abuzului impotriva femeilor si al copilului, in timpul acestui moment sacru de aducere pe lume a unui copi, la nivel local, regional si chiar influentand politicile nationale legate de nastere. " 

Filmul complet poate fi accesat contra cost pentru a fi vizionat 30 zile (7$) sau cumparat si descarcat (20$), de aici: https://vimeo.com/ondemand/theothersideoftheglass/

Vizionare placuta! Sper sa inspire si sa sustina multi barbati si in Romania.  

Citit 1360 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2020 17:48

Terapie CranioSacrala & Terapii prenatale si postnatale

Numele meu este Monica Miron, sunt specialist in terapia CranioSacrala si educator in psihologia prenatala si postnatala.

Te invit sa afli mai multe despre mine si serviciile oferite.