Anunt! Daca iti place continutul acestui site, te invit sa ma urmaresti in continuare pe www.monicamiron.ro Acesta este noul meu site, in care vei putea citi noile articole de blog si vei fi la curent cu noile servicii oferite! Multumesc!
Marți, 25 Mai 2021 09:43

Alinierea dintilor si postura

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Exista o legatura intre alinierea dintilor si postura. Chiar daca la prima vedere s-ar putea sa ridici din spranceana si sa te intrebi: "Cum adica?", eu te invit sa citesti acest articol ca sa afli mai multe despre muscatura si postura. 

Coloana vertebrala este centrul de comunicare intre creier si restul corpului. In Sanskrita, denumirea de coloana vertebrala este derivata de la muntele sacru Meru, care este considerat axa Pamantului. La fel, coloana vertebrala este axa corpului.

Prin actiunea conexiunilor neuronale, toate emotiile, senzatiile, miscarile, experientele, functionarea organelor si chiar respiratia trec prin coloana vertebrala. Atunci cand exista blocaje, postura coloanei nu mai este neutra in transmiterea informatiilor si apar probleme cauzatoare de durere. Postura functionala este caracterizata prin absenta durerii, tonus muscular normal si armonie structurala. Postura nefunctionala inseamnă durere, distonie musculara, contractii musculare anormale, lipsa de echilibru si dizarmonie structurala.

Care este legatura dintre muscatura/ alinierea dintilor si postura?

Studiile recente au demonstrat ca, din punct de vedere biomecanic, complexul anatomic cranio-cervical-mandibular are o mare importanta in stabilirea posturii naturale/functionale. 

Conexiunea dintre alinierea dintilor si postura se poate observa din timpul copilariei. Intre 5-7 ani coloana este complet dezvoltata. Aceasta crestere este sustinuta de muschii principali si de relatia dintre mandibula si maxilar. Tot in acest interval apar primii molari definitivi, care au importanta pentru zona cervicala. Primii molari sunt dintii cu cea mai mare suprafata si cu cea mai mare forta in muscatura. In timpul cresterii, daca maxiluarul si/sau manibula nu sunt corect dezvoltate vor afecta cresterea molarilor, care va duce la modificari posturale. 

”Este foarte important ca in timpul vorbirii sau al masticatiei sa avem o ocluzie (muscatura) dentara corecta. Un moment semnificativ, care influenteaza relatia dintre maxilare, este eruptia primului molar definitiv. In cele mai multe cazuri, primul dinte permanent erupe la varsta de 6 ani. Mai tarziu, daca molarul nu creste corespunzator pot aparea o serie de complicatii care vor duce la un maxilar cu probleme. Desi pare greu de crezut, carentele de postura pot fi conectate cu aparitia  primului molar. Fiecare parte a corpului se afla intr-o stransa legatura cu celelalte organe, care daca nu sunt tratate la timp, pot avea consecinte importante asupra sanatatii.”, afirmă Dr. Adriana Lucia Celebidache, medic primar dentist.

S-a descoperit ca daca molarul este prea in spate (imagine classe II) sau prea in fata (imagine clasa III), capul va avea o postura nefunctionala. Aceasta postura determina si probleme de respiratie (ex. persoana respira doar pe gura), sforait, tendinta de a tine gura mai mult deschisa, senzatia de limba care este prea in fata, cap "prabusit" in fata, migrene & dureri cervicale, dureri musculare (datorita muschilor care se adapteaza unei noi conditii).  

Scrasnitul dintilor sau inclestarea lor in timpul noptii conduc la suprasolicitare musculara, cu repercusiuni in articulatia mandibulei.

Ati observat la voi sau la cei apropiati legatura dintre alinierea dintilor si postura? Daca exista o corelatie si doriti sa o remediati, va astept la sesiunile de Terapie CranioSacrala, care are rezultate foarte bune pentru aceasta problema. Pentru copiii de peste 7 ani, adolescenti si adulti, terapia CranioSacrala si interventia medicului ortodont merg mana in mana.

La mai jos un citat dintr-un articol (The Symbiotic Partnership of Dentistry And Craniosacral Therapy (Part One)) despre relatia dintre medicul dentist &ortodont si Terapia CranioSacrala.

It is fascinating to treat the individual teeth using craniosacral therapy. Just as it is possible to normalize the cranial bones and related soft tissue, it is also possible to reposition individual teeth through the process of "unwinding." Unwinding is a gentle process involving the release of the periodontal tissue that, due to trauma or excessive occlusal pressures, lock the teeth into their sockets. The release of these tissues assists the individual teeth to seek a more balanced position. The results are extremely 

It is also extremely beneficial to utilize craniosacral therapy after orthodontic treatment is completed and the appliances have been removed to maintain the balance of the cranial bones and membranes. We can readily see the benefit to both the dental professional and the patient in utilizing craniosacral therapy before, during, and after orthodontic treatment. Integrating these simple techniques will enhance the efficacy and longevity of the dental work. Additionally, CST will greatly improve patient comfort, satisfaction, and confidence.

Va astept la sesiunile de Terapie CranioSacrala, pe care le ofer la cabinetul din Piatra Neamt. Pentru programari si mai multe informatii ma puteti contacta telefonic la numarul 724877088, pe WhatssApp si email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  

 

Citit 1667 ori Ultima modificare Duminică, 30 Mai 2021 09:44
Mai multe din această categorie: « Sciatica - Tratament cu Terapia CranioSacrala

Terapie CranioSacrala & Terapii prenatale si postnatale

Numele meu este Monica Miron, sunt specialist in terapia CranioSacrala si educator in psihologia prenatala si postnatala.

Te invit sa afli mai multe despre mine si serviciile oferite.