Imprimă această pagină
Duminică, 14 Martie 2021 15:39

Terapia CranioSacrala- antidotul anxietatii si stresului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 "Este dincolo de intelegerea mea cum ceva atat de bland poate avea rezultate atat de puternice." (sursa: necunoscuta)

Problemele emotionale si cele de sanatate mentala au luat amploare o data cu pandemia. Pe un fond generalizat de frica, lipsa de miscare, socializare scazuta, timp petrecut mai mult in fata calculatoarelor, telefoanelor si televizoarelor,  a crescut numarul persoanelor care sufera de depresie, anxietate, insomnii, atacuri de panica, boli cauzate de stres. 

Ritm cardiac accelerat. Dificultati de respiratie. Nervozitate. Umeri tensionati. Maini tremurande. Palpitatii. Dureri de stomac. Agitatie. Durere. Plans din senin. Disperare. Neliniste. Nopti albe. Cosmaruri. Stagnare. Greutate in corp. Lipsa de putere. 

Cand stresul si anxietatea "locuiesc" in corp, creaza o cale sigura catre o destabilizare in liniste, fara semnale evidente. Nivelul ridicat de cortizol suprima sistemul imunitar, care nu mai are aceeasi abilitate de a lupta cu factorii nocivi din mediu si cu bolile existente. Cercetatorii afirma ca 60% din bolile umane sunt datorate stresului. Printre problemele cauzate de stres si anxietate se numara: bolile de inima, presiune arteriala ridicata, cresterea in greutate, scaderea densitatii osoase, durerile cronice, problemele digestive, depresia si problemele de sanatate mentala. Din fericire, exista mai multe solutii de combatere a stresului astfel incat starea de bine fizica si emotionala sa fie refacute. Medicina holistica ofera alternative, iar una dintre acestea este Terapia CranioSacrala, o terapie manuala, blanda care sustine corpul in mecanismul interior de vindecare. 

Terapia CranioSacrala (TCS) ajuta la functionarea sistemului nervos central, incurajand in mod bland productia si distributia lichidului cerebrospinal. Aceasta circulatie a lichidului cerebrospinal restaureaza echilibrul optim de nutrieti (glucoza) catre creier& maduva spinarii si ajuta la eliminarea toxinelor prin intermediul vaselor de sange. Acesta transporta si hormoni si neurotranmitatori care sunt responsabili cu adaptarea corpului la factorii exteriori. Respiratia, bataile inimiii si ritmul lichidului cerebriospinal trebuiesc sa fie in armonie. Dezechilibrarea lor din cauza unor traume fizice, emotionale, duce la blocaje in circulatia si ritmul interior si astfel la amplificarea problemelor. 

Stresul, de exemplu, reduce productia de lichid cerebrospinal cu 30% din capacitatea normala. Durerea emotionala este mentinuta in corp sub forma tensiunilor in muschi, articulatii, organelor, fasciei. Prin manipularea manuala, blanda a craniului/ oaselor craniene si a osului sacrum, se stimuleaza circulatia lichidului, deblocand astfel emotiile stocate in corp. Cand se executa protocolul de tehnici din TCS se elibereaza restrictiile fizice si tensiunile din corp, care afecteaza in mod negativ functionarea optima a sistemului nervos central. Ca simptome de eliberare se observa relaxarea muschilor, imbunatatirea circulatiei, descresterea durerii si a inflamatiei, reducerea simptomelor de anxietate/depresie si ulterior o functionare mai buna a sistemului imunitar. 

TCS este o terapie extrem de folositoare atunci cand pacientul este intr-o stare de stres cronic. In timpul sesiunii, ritmul se incetineste si corpul se poate observa in raspunsurile si reactiile sale. Se trece de la pilotul automat la o calibrare manuala, o re-educare a raspunsurilor care devin mai bine coordonate, mai flexibile si corespunzatoare stimulilor externi. Apeland la Medicul Interior, acea inteligenta nativa a corpului uman, se restabilesc aceste modele de reactie si astfel pacientul va putea raspunde mult mai bine bolilor de natura fizica si emotionala. Ii dam spatiul necesar pentru a actiona si a se repara in ritmul propriu. 

Liniste profunda. Pace. Implinire. Serenitate. Confort. Armonie. Calm. Fara tensiuni. Eliberare. Alegere. Incredere. Vindecare. Constiinta de sine. Responsabilitate. Acceptare. A avea sens. Relaxare. Pace interioara.  

Va astept la sesiunile de Terapie CranioSacrala, pe care le ofer la cabinetul din Piatra Neamt, pentru a crea cadrul de liniste, ascultare si sustinere a vindecarii dvs. Pentru programari si mai multe informatii ma puteti contacta telefonic la numarul 724877088, pe WhatssApp si email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  

Citit 1329 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Martie 2021 16:20