Imprimă această pagină
Sâmbătă, 20 Martie 2021 17:07

Sciatica - Tratament cu Terapia CranioSacrala

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suferiti de dureri de spate? De dureri care se lasa pe un picior, pana la amortirea lui? Daca raspunsul este da, este posibil sa suferiti de sciatica.

"Sciatica este denumirea utilizata pentru a descrie durerea la nivelul piciorului determinata de iritarea si/sau compresia nervului sciatic. Nervul sciatic este cel mai mare nerv din organism, fiind alcatuit prin unirea fibrelor din 5 radacini nervoase situate la nivelul coloanei vertebrale, atat din segmentul lombar (incepand de la L4), cat si sacral (pana la S3), traiectul sau fiind pana in calcai. Exista 2 nervi sciatici, fiecare pe cate un picior. Durerea din sciatica este o durere care porneste din partea de jos a spatelui, radiaza spre fesa si traverseaza intreg piciorul, insa nu orice durere de spate sau orice durere care radiaza de-a lungul piciorului inseamna sciatica." Citeste mai mult despre aceasta problema, cauze, simptomatologie in dictionarul de afectiuni.

Printre tipurile de tratament se numara si Terapia CranioSacrala deoarece ofera o alternativa non-invaziva, fara meditatie. In unele cazuri s-au putut evita operatiile chirurgicale printr-un plan customizat de sesiuni de terapie CranioSacrala care vor facilita eliberarea energiilor neprocesate constient/nerezolvate din corp. Acestea se manifesta, de exemplu, prin tensiuni si spasmicitate a unor grupuri de muschi de langa coloana vertebrala care pun presiune pe nervul sciatic determinand dureri in spate si in picior/picioare. Terapia CranioSacrala va ajuta la realinierea coloanei vertebrale in pozitia corecta ameliorand presiunea pe radacinile nervilor spinali. 

Dincolo de efectele benefice alte terapiei, un factor important este atentia si grija pe care pacientul o are cu el insusi. Ceea ce se construieste in timpul unei sesiuni de tratament se poate "destrama" daca pacientul munceste excesiv, forteaza fizic, nu are grija la postura sau executa exercitiile gresite. De aceea este indicat ca terapia sa fie insotita de un protocol de ingrijire acasa care sa imbunatateasca postura si sa previna accidentarea. 

Noile studii demonstreaza ca discurile herniate, deplasate cu cauzeaza sciatica. Chiar daca tomografia arata un disc compromis, Terapia CranioSacrala va ajuta la relaxarea muschilor tensionati care sunt responsabili cu aspectul abnornal al discului. O data ce grupele de muschi se vor relaxa in mod firesc prin intermediul terapiei, discurile se reaseaza in pozitia lor normala. 

 Unul din muschii care sunt tensionati si care pot fi sursa compresiei nervului sciatic este muschiul piriform (vezi imaginea de mai sus) care porneste de la osul sacrum, trecepeste nervul sciatic si se ataseaza osului de la sold. O contrangere a nervului sciatic de catre acest muschi va crea durere de sciatica sau o va agrava. Persoanele care sufera de sciatica au de multe ori oasele bazinului descentrate: un sold poate fi mai sus decat celalalt, de exemplu.

Terapia Cranio Sacrala ajuta la corectarea asimetriei, eliberand si balansand coloana vertebrala, eliberand astfel nervii care trimit impulsuri nervoase catre tot corpul. Astfel se decompreseaza bland si eficient vertebrele lombare, sacrumul si zona pelviana, facilitand eliberarile spasmelor din muschi si tesuturi si atfel permitand relaxarea si reducerea intepaturilor, durerilor, inca de la prima sesiune. 

Va astept la sesiunile de Terapie CranioSacrala, pe care le ofer la cabinetul din Piatra Neamt, pentru a crea cadrul de liniste, ascultare si sustinere a vindecarii dvs. Pentru programari si mai multe informatii ma puteti contacta telefonic la numarul 724877088, pe WhatssApp si email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Citit 1584 ori Ultima modificare Marți, 30 Martie 2021 12:43