Imprimă această pagină
Luni, 31 August 2020 12:44

Despre pierderea sarcinii din cartea Suflete curajoase

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Una din cartile care m-a ajutat psihologic sa inteleg si sa accept dintr-o perspectiva spirituala plecarea copilului a fost cartea „Suflete curajoase” de Robert Schwartz. Prin intermediul ei am reusit sa gasesc un sens mai profund al acestei experiente, care este una din strategiile de a depasi doliul prenatal.  In perioada aceea am extras in jurnalul personal urmatoarele idei extrase din aceasta carte:

Un suflet care a avut experiente neplacute in alte vieti sau care este pentru prima dată in corp pe Pamant, decide „sa bage doar un deget in apa” pentru a testa cum este pentru o perioadă scurta de timp.

Inainte de a te naste, impreuna cu ghizii tai si cu sufletul copilului, decideti ca poti trece prin experienta de a ramane insarcinata si de a nu naste copilul. Aceasta fiind o forma de curatare in ciclul karmic, de echilibrare intre suflete sau de gazda pentru o perioada scurta.

Cand ovulul se uneste cu spermatozoidul se realizeaza o fuziune plina de iubire pura, divina. In burta mamei copilul este conectat cu Iubirea Divina si cu iubirea mamei. Unii copii aleg sa fie conceputi, dar sa nu se nasca pentru a nu uita aceasta Iubire Divina sau sa guste din aceasta, sa curete o rana legata de iubirea de pe Pamant si sa revina vindecati urmatoarea data. 

Un avort poate fi o decizie a sufletului copilului care observa ca este o problema cu corpul lui si alege sa vina in alt corp format corect.  

Un avort invata mamele ca in viata exista speranta, lectia perseverentei, a iubirii de sine si a iertarii.

Lectia iertarii: nu e nimic de iertat pentru ca mama nu a facut nimic rau. A primit un dar, atingerea Iubirii Divine si a servit sufletului copilului.

Poti sa te iubesti pe tine insati fara a fi nevoie de a avea copii. Oamenii iubesc sa isi vada copiii jucandu-se pentru ca regasesc in iubirea fata de propriul copil iubirea fata de ei insisi.

Cand sufletele se iarta pe sine sunt mai puternice la urmatoarele incarnari/ vieti. 

Mama plange moartea copilului si, in acelasi timp, o doare pierderea a ceea ce ar fi putut fi copilul. O doare pierderea sperantelor, a visurilor legate de relatia cu copilul, ceea ce ar fi putut fi impreuna. 

Esti mai mult decat durerea pe care o simti acum. Ai venit pe Pamant nu pentru a plange pentru ceea ce nu ai ci pentru a impartasi cu ceilalti darurile tale. 

Cand devii tata/mama energia aceea ramane in tine indiferent de viata sau de moartea copilului. Energia parintelui se poate manifesta dupa aceea in dorinta de a redeveni parinte sau prin relationarea cu copiii existenti in lume. Este o energie vindecatoare pentru ca este legata de Viata.

Copilul nu este pierdut. Nu poți pierde ceva ce exista dincolo ca si suflet, ca forma a Iubirii Divine. Daca nu mai este fizic nu inseamna ca iubirea mamei fata de copil nu mai exista. Iubirea va continua sa existe si sa se manifeste, de exemplu, sub forma iubirii altui copil. 

Energia rolului de mama si de tata este un dar profund al Iubirii Divine. Este prezenta Divinitatii in lume. Nu risipi acest dar crezand ca nu esti suficient de bun/a daca ai avut un avort/pierdere de sarcina. Onoreaza dorinta de a fi mama /tata. Energia este oportunitatea de a atinge/de a te conecta cu divinitatea, de a simti iubirea divina intr-un moment de creatie. Aceasta uniune intru iubire vindeca ranile lumii. 

Sarcina ofera o perioada de timp comun de testare pentru parinti si copil pentru a vedea daca se potrivesc. 

Avortul si pierdea copilului ofera darul compasiunii, caci in suferinta se deschid inimile, capacitatea de a simti, de a iubi Viata. Inima este vindecata, dupa ce nu mai exista durere, oferind abilitatea de a trai frumusetea si placerile vietii. 

Spiritul copilului isi poate adauga, in contractul facut inainte de a veni, un punct care mentioneaza ca poate alege sa nu mai vina daca parintii „ies de pe traictorie”.  

Daca doresti sa citesti si tu aceasta carte, o poti comanda de aici. In aceasta sectiune am adaugat doar cartile si obiectele pe care le consider valoroase pentru vindecarea si integrarea acestei experiente prin care treci. 

Citit 994 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:32